Feel undefeated
Think unstoppable
Get untied
Wanna disrupt?

De wereld verandert iedere dag. Ook bedrijven zijn constant in beweging en veranderen mee met de tijd. En dat terwijl een branding in traditionele zin statisch is. Waarom eigenlijk? Kan dat niet anders? Of moet dat zelfs niet anders? Maak kennis met dynamische branding.

een dynamische identiteit is klaar voor de toekomst

Untied dynamische brands MTV
Untied dynamische brands VPRO

Dynamische branding? Wat is dat?

Een dynamische branding is eigenlijk precies wat de naam al zegt: een huisstijl die dynamisch is. Niet een statisch geheel, maar een branding waarvan minimaal één element niet vaststaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleur of vorm. Het logo van MTV is hiervan een perfect voorbeeld; telkens is de vorm en positie constant, maar de kleuren en patronen veranderen. Hiermee sluit MTV naadloos aan bij een hele diverse doelgroep met zeer uiteenlopende muzieksmaken. 

De kracht van dynamische branding

Tijden veranderen. En ze blijven veranderen. In de huidige tijd is één-op-één communicatie van onmisbaar belang om jouw doelgroep te bereiken. Dit geeft een huisstijl de uitdaging om niet alleen herkenbaar te zijn voor de massa, maar ook te werken op persoonlijk niveau. En daar zit de kracht van een dynamische branding. Klanten voelen zich aangetrokken tot bedrijven of merken waarin zij zichzelf kunnen herkennen. Wanneer je dus jouw visuele communicatie afstemt op een specifieke doelgroep – door bijvoorbeeld een kleur te wijzigen – dan raak je veel doelgerichter je publiek.

Blijft een dynamische huisstijl wel herkenbaar?

Terechte vraag. En het eerlijke antwoord: nee, niet altijd. De dynamiek en diversiteit kan te groot worden waardoor men zelfs de constante factoren verliest. Daarbij vragen dynamische identiteiten  voor meer huisstijl bewaking. Omdat de kaders breder of zelf oneindig variabel zijn, is het noodzaak de constante kern hetzelfde te houden. En als laatste moet je natuurlijk niet vergeten of een dynamische branding eigen wel past bij de kernwaarden en visie van jouw bedrijf of merk. Een dynamische branding voor een statisch bedrijf is geen goede combinatie.

Auteur: Karel van der Plas

Dit klinkt interessant!

Untied Karel vanderPlas 1x1

Meer weten? Neem gerust contact op met Karel!

Art director