Feel undefeated
Think unstoppable
Get untied
Wanna disrupt?

Iedereen is druk. Vraag maar aan iemand ‘hoe gaat het’? De dagelijkse sleur ligt om de hoek. De behoefte aan een werk-privé balans is groot. Je zit full focus op je werkzaamheden. Hoe connect je dan met je collega’s? Verbreek patronen! Wij geloven in geluksmomentjes. Het zorgen voor serotonine. Creëer het. Forceer het. Maar zorg dat ze er zijn of komen.

hoe een water­gevecht zorgt voor meer sociale cohesie

Untied watergevecht sfeer
Untied watergevecht auto

Wij deden een watergevecht. Het creëerde sociale cohesie. Een beter band met collega’s, en met de buren

Wij deden een watergevecht. Het creëerde sociale cohesie. Een beter band met collega’s. En met de buren.

How it all started:

Woensdag: Neem de volgende ingrediënten;

 • een warme dag
 • deadlines
 • lancering van een nieuw label
 • procesveranderingen
 • nieuwe collega’s
 • een hoog arbeidsethos 

Meng ze door elkaar. Strooi er wat ad hoc korreltjes overheen. Voeg een geheim ingrediënt; een stapel waterpistolen gevuld met water, toe en zorg dat je het hele kantoor meekrijgt naar buiten. Creëer een waterbattle. Eindresultaat: verfrissing, ontspanning en groepseenheid. 

Vanuit deze gedachte bedachten we dat een interne watergevecht dat wij hielden (en wat veel bekijks had op het bedrijventerrein) ook lucratief zou kunnen zijn op het bedrijventerrein. We kennen onze ‘buurtcollega’s’ van het handje omhoog en vriendelijk lach, maar daar blijft het vaak bij, want…weetjenog; het is altijd druk..

Kameraadschap bevorderen

Donderdagochtend: De dag na deze spontane woensdagmiddagactie was het voor ons duidelijk; we gaan onze bedrijventerreinburen uitnodigen en dit gevoel wat wij intern hebben gecreëerd overbrengen op anderen! Een lastminute promoteam ging op pad om de buren te enthousiasmeren. Enige regels; ‘be there at 12 en iedereen koopt zelf waterpistolen’. Om niet lukraak een volledige speelgoedwinkel in onze schuren te bewaren na afloop van de dag besloten we de gekochte items te doneren aan een goed doel t.b.v. kinderen; met de hoop dat zij net zo’n lol zouden kunnen beleven met deze items als wij.

Donderdagmiddag: Het idee werd zo goed ontvangen en bedrijven kwamen met eigen interne oproepen en ideeën, dat het enthousiasme ook bij ons nog groter werd! Het actieplan werd gemaakt, rollen werden verdeeld en de nodige items werden klaargezet. Heel misschien werd wat pers getipt 😉.

Vrijdagochtend: Na een interne briefing en het klaarzetten van de attributen en vullen van alle watervoorzieningen waren we er klaar voor! Door beelden van woensdag te delen en het enthousiasme hoog te houden waren de reacties nu al fenomenaal positief.

Vrijdagmiddag lunchtijd: 12:00 uur. Het plein stroomde vol met buurtcollega’s.
Gelach galmde over de binnenplaats terwijl mensen enthousiast hun waterpistolen richtten. Vriendelijke beschimpingen en speelse grappen vervingen het gebruikelijke autogeluid op de werkplek. Er waren wel auto’s hoor, maar deze hoorden bij de battle. Opeens waren we met z’n allen  niet alleen buurtcollega's; maar een heus team verenigd door een gemeenschappelijk doel – elkaar drijfnat maken!

Samenwerking stimuleren en hiërarchieën opsplitsen

Watergevechten gaan niet over individuele glorie; ze gaan over teamwork.Een van de meest opmerkelijke aspecten was hoe het hiërarchische grenzen oploste. In het heetst van de strijd werden titels, posities en het feit dat je uit een ander kantoor kwam echter vergeten. Er werden gemengde teams gecreëerd. Er was geen onderscheid; activiteiten als deze blijken de grote gelijkmaker. Het was een grimmige herinnering dat wanneer mensen samenwerken aan een gedeeld doel, ze opmerkelijke resultaten kunnen bereiken; in dit geval elkaar dus drijfnat maken en even de werkstress vergeten. En wat dacht je van die berg waterpistolen die iedereen doneerde; een mooi resultaat!

Blijvende herinneringen creëren

Ons watergevecht werd een onvergetelijke herinnering die in het geheugen gegrift staat van iedereen die meedeed. Een relatief kleine inspanning zorgt nu voor het handje omhoog naar de buren met een vrolijke groet en de vraag wanneer we weer samen iets gaan doen of wat de ander nu precies doet in dat grote kantoor en of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Het zorgde trouwens ook voor een media boost voor alle bedrijven die meededen en het bedrijventerrein en sich. En intern… intern werken we nog steeds hard, maar weten we ook dat de directie ontspanning en saamhorigheid hoog in het vaandel heeft staan.

Conclusie

In de snelle wereld van het bedrijfsleven, waar deadlines en deliverables vaak voorrang hebben, is het essentieel om manieren te vinden om zinvolle verbindingen met elkaar op te bouwen. Ons spontane watergevecht op het bedrijventerrein was een bewijs van de kracht van eenvoudige, ongescripte momenten om sociale cohesie te creëren. Het herinnerde ons eraan dat we onder het professionele vernisje allemaal mensen zijn die hunkeren naar verbinding en kameraadschap.

Dus, de volgende keer dat je merkt dat je vastloopt in de eisen van je werk, overweeg dan om een watergevecht of een vergelijkbare onconventionele teambuildingsactiviteit te organiseren. Je zult verrast zijn door de banden die je kunt smeden en de cohesie die je kunt creëren. Immers, soms kan een klein beetje water een lange weg gaan om mensen dichter bij elkaar te brengen.
En heb je hulp nodig hierbij? Untied helpt je!

Exposure resultaten binnen 1 week

 • Website: 500% stijging paginabezoek
 • Social media posts +7000 views
 • Regionale persberichten
 • Voorpagina lokale krant
 • Meerdere salesgesprekken
 • Interne- en buurtcohesie

Dit klinkt interessant!

Untied Karel vanderPlas 1x1

Meer weten? Neem gerust contact op met Karel!

Art director